Teodorovici s-a plâns, marți, în emisiunea TVR, că nu au fost prezentate toate punctele de vedere în știrea difuzată de TVR despre majorarea alocațiilor copiilor, măsură adoptată de Guvern în urma unei inițiative PNL inclusă în legea bugetului.

„Dacă şi TVR-ul…mă uitam la câteva dintre știri. Ştirea cu alocaţiile, de exemplu. Știrea cum a fost: a făcut amendamentul PNL. Şi avem intervenţia unui membru al PNL-ului, dar nicio intervenţie…“, a declarat ministru Finanțelor, la TVR 1.
Jurnalistul i-a replicat că știrea a început chiar cu declarațiile premierului Viorica Dăncilă.
„Încă o dată – facem şi pe banii publici astfel de dezinformări, să spunem așa….O să vedem noi exact ce şi cum, care este situaţia, din păcate“, a replicat Teodorovici.
Știrea care l-a supărat pe Teodorovici a avut în deschidere declarațiile lui Dăncilă despre majorarea alocațiilor. 
Autoarea știrii, Ramona Avramescu a comentat imediat pe pagina sa de socializare: “Ieri am scris pentru Telejurnal o stire despre majorarea alocatiilor pentru copii. Banala dupa toate standardele jurnalistice posibile (ca forma si grad de dificultate, vreau sa zic): ce-a zis premierul, ce-a zis initiatorul amendamentului, cum intra in vigoare, ce rol are presedintele, 1 minut si 20 de secunde, clasic, fara floricele, cum am invatat la scoala si cum facem noi la Stiri, la televiziunea publica.
Ei, si imediat dupa, a venit domnul ministru Orlando Teodorovici, care nu se pricepe doar la buget, ci si la jurnalism, daca nu stiati, si a zis in direct ca ‘dezinformez’ lumea ‘pe bani publici’. Si ca ‘o sa vedem noi exact ce si cum, care e situatia, ca daca si la TVR…’”
Situatia e asa, domnule ministru: fac meseria asta de aproape 20 de ani, mai multi decat aveti dvs in guvern si daca as fi avut macar cate 10 lei pentru fiecare situatie in care un politician mi-a spus: lasa ca o sa vedem noi, stim noi de ce ai scris asa si nu invers, te-a pus tariceanu, basescu, iohannis, dragnea, sri, cia, etc… acum as fi fost mai bogata decat vedetele tv platite regeste. Si poate m-as fi speriat ca, na, atunci as fi avut ce pierde”