Răzvan Cherecheş reacționează cu privire la vaccinarea obligatorie din Franța. Expertul în sănătate vine cu o altă soluție

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheș, a precizat că Franța ar fi trebuit să ia în considerare oferirea de recompense și facilități pentru cei vaccinați, în loc să în pedepsească pe cei care au ales să nu se vaccineze.

„Franța face obligatorie vaccinarea personalului medical + călătoria cu trenul sau accesul în cinema este condiționat de statutul de vaccinat sau un test negativ. Opinia mea este că ar funcționa mai bine abordarea pozitivă – oferirea de recompense/facilități pentru cei vaccinați, în loc de pedepsirea celor nevaccinați”, a transmis Răzvan Cherecheș pe pagina de Facebook.

Decizia luată de Emmanuel Macron

Luni, președintele Franței a anunțat, prin intermediul unui discurs televizat, că persoanele care lucrează în domeniul sanitar vor fi obligate să se vaccineze împotriva coronavirusului.

Emmanuel Macron a mai spus că cei vizați au timp să se vaccineze până la data de 15 septembrie. După această dată, spunea președintele Franței, vor urma controale și vor fi aplicate sancțiuni acolo unde este cazul.

În urma discursului președintelui Emmanuel Macron, peste 900.000 de francezi s-au programat doar luni la vaccinare.

Franța nu este singura țară care a luat o astfel de decizie. Tot luni, premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a precizat că vaccinarea devine obligatorie în Grecia pentru persoanele care lucrează la căminele de bătrâni și pentru personalul sanitar din centrele publice și private.