La remanierea de toamnă pregătită de Liviu Dragnea vor plăti miniştrii care s-au răsculat împotriva liderului PSD, dar şi unii care s-au făcut de râs. În capul listei de remaniabili e vicepremierul Paul Stănescu, cel care a orchestrat „puciul“ intern împotriva lui Dragnea. Cum lovitura de partid a eşuat, Dragnea vrea să-l dea afară din Executiv pe vechiul său prieten, ajuns între timp duşman. Stănescu, din postura de ministru al Dezvoltării, distribuie banii de la bugetul de stat către primarii din ţară, deci are o influenţă foarte mare asupra baronilor locali ai PSD. În locul lui Paul Stănescu ar putea veni Marian Oprişan, cel care a fost de partea lui Dragnea în disputa cu Stănescu. Surse din PSD au declarat pentru „Adevărul“ că Oprişan îşi doreşte mai mult Ministerul de Interne, însă Carmen Dan nu poate fi dată la o parte, fiind unul dintre oamenii fideli lui Dragnea.

Ministerul Apărarii e alt portofoliu important care va avea un nou titular. Mihai Fifor, unul dintre apropiaţii liderului PSD, se numără, surprinzător, printre semnatarii scrisorii anti-Dragnea, au declarat surse politice pentru „Adevărul“. Fifor nu a fost prezent în CEx-ul PSD de săptămâna trecută, fiind plecat într-un turneu în SUA, unde a avut mai multe întâlniri organizate de ambasadorul George Maior, pe care Dragnea vrea să-l mazilească. Chiar dacă Fifor a negat că e unul dintre semnatarii scrisorii, Dragnea vrea să-l instaleze la MAPN pe Dorel Căprar, preşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor. Potrivit surselor citate, Căprar e la cuţite cu Mihai Fifor, deşi sunt colegi în organizaţia PSD Arad.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ar putea părăsi şi el Guvernul, pe motiv că se opune ordonanţei de urgenţă privind amnistia şi graţierea. Fără semnătura lui Toader, ordonanţa care l-ar salva de puşcărie pe Liviu Dragnea nu poate ajunge pe masa Guvernului.  Surse din conducerea PSD susţin că Toader va fi remaniat dacă nu se conformează în următoarele zile, până la reuniunea conducerii PSD în care se va tranşa soarta miniştrilor.  „Trebuie să ai pregătirea profesională, tăria de caracter şi psihică să-ţi îndeplineşti atribuţiunile în mod corect, fără să ţii cont de faptul că x sau y este nemulţumit, ştiind faptul că oricând cineva va fi nemulţumit“, a spus Toader, cu bătaie către Dragnea, scrie adevarul.ro.