„Victorie! Am reușit să învingem PSD mai mult decât oricând în ultimii 30 de ani”, a declarat Klaus Iohannis imediat după aflarea primelor estimări privind votul la alergerile prezidențiale.

Acesta a spus că niciodată românii nu au votat atât de mult și atât de clar împotriva PSD.

„Datele arată că milioane de români din țară și diaspora au votat pentru proiectul nostru, pentru o Românie normală”, a continuat Iohannis.

El le-a mulțumit tuturor celor care l-au sprijinit, în primul rând liberalilor și votanților de dreapta. Dar și celor care nu cred într-un partid anume, dar își doresc o Românie normală

„Lupta noastră nu șține de o etichetă de partid, este pentru îndepărtarea totală a PSD de la putere, să nu mai țină România captivă și prizonieră în trecut. Nu este însă pasul decisiv încă. Mai este de lucru. Acești ani au fost ani de luptă și de rezistență și am ținut piept atacurilor deosebit de agresive ale PSD. Dacă nu ne-am fi opus, PSD ar fi reușit să destrucutreze instituți idemocratice, calea europeană. Dacă ar fi continuat, România s-ar fi întors în anii 90. Poate nici nu am fi avut alegeri”, a arătat șeful statului.

El a spus că această decizie este decizia acestui an: decizia de a opri definitiv PSD.

În opinia sa, românii au arătat că nu mai doresc PSD, ci calea europeană.

„Mai avem o luptă, mai avem un pas peste două săptămâni. Pentru turul 2 le spun celor care au fost în stradă alături de mine: veniți la vot pentru ca lupta voastră să nu fi fost în zadar, să înlpturați PSD definitiiv de la putere”, a punctat Iohannis.

Te-ar putea interesa și: