Veniturile Huawei au crescut cu 23,2% în primul semestru din 2019, un avans mai mare faţă de cel de 15% înregistrat în perioada similară din 2018, chiar dacă, în luna mai, gigantul chinez de telecomunicaţii a fost pus pe lista firmelor considerate „riscante” de către Washington, potrivit Agerpres. Huawei este cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume şi al doilea producători de smartphone-uri la nivel global.

Pe fondul tensiunilor comerciale cu Beijingul, preşedintele american Donald Trump a interzis grupurilor americane să desfăşoare comerţ în telecomunicaţii cu companii străine considerate periculoase pentru securitatea naţională, o măsură ce vizează în special gigantul chinez de telecomunicaţii Huawei. Acum, furnizorii din SUA nu mai pot vinde nimic către Huawei fără o aprobare specială.

Huawei Technologies, companie care nu este listată la bursă, a înregistrat în primul semestru din 2019 venituri de 401,3 miliarde de yuani (58,28 miliarde de dolari), de la 325,7 miliarde de yuani în urmă cu un an, în timp ce livrările de smartphone-uri au urcat cu 24%, la 118 milioane de unităţi. Analiştii apreciază că vânzările solide de telefoane mobile inteligente pe piaţa din China şi noile contracte pentru reţelele 5G au compensat impactul sancţiunilor SUA.

Preşedintele Huawei Technologies, Guo Ping, a estimat că veniturile gigantului chinez ar urma să înregistreze anul acesta un avans de 21%, la 108,5 miliarde de dolari.