Un docment obţinut de jurnaliştii Antena 3  arată că Eugen Teodorovici a instituit o serie de reguli pentru şeful ANAF astfel încât acesta să nu poată comunica despre activitatea instituţiei fără acordul Ministerului.

Totul trebuie să treacă prin biroul de presă al Ministerului Finanțelor, de la răspunsurile pe care le dau cei de la ANAF până la participarea șefului ANAF la diverse conferințe.

Conform unor surse din PSD, cel care ar fi dat acest documente presei ar fi chiar Ionuț Mișa, prin intermediul unor terți, tocmai pentru că a dorit să arate că acesta ar comite abuzuri. Eugen Teodorovici ar fi foarte supărat pe acest subiect și urmează să ia măsuri.

Un scandal similar a izbucnit și când ministrul Sănătății, Sorina Pintea a încercat să restricționeze accesul la comunicare al celor din subordine, incluzând aici și spitalele. Într-un final a fost nevoită să iasă public și să renunțe la planul inițial. Probabil și Ionuț Mișa a dorit același lucru, doar că Eugen Teodorovici s-ar putea să aibă și un plan B.