Guvernul nu mai are suficienți bani pentru a-și putea respecta toate promisiunile, așa că se caută țapi ispășitori. Prima victimă pare a fi noua șefă ANAF, Mihaela Triculescu. Conform unor surse citate de Antena 3, de la începutul anului până acum, în vistieria statului au intrat mai puțini bani cu 1,5 miliarde de lei, față de ceea ce se dorea, cu toate că au fost începute tot felul de acțiuni.

Ministrul Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, și-a manifestat și el nemuțumirea cu privire la prestația Mihaelei Triculescu, pe care ar fi amenințat-o deja cu demiterea. Acesteia i se reproșează că nu a strâns suficienți bani de la contribuabili, că peste 200.000 de români nu și-au primit banii pe taxa auto și că sistemul informatic merge în continuare foarte greu și dă rateuri.

Premierul este singurul care poate demite șeful ANAF, însă la propunerea ministrului de Finanțe. Deși până acum nu există date oficiale cu privire la o nouă schimbare din funcție, deja sunt vehiculate două nume grele ca potențiale înlocuitoare ale Mihaelei Triculescu. Este vorba despre Mirela Călugăreanu, cunoscută încă din era Tudose și Laura Nasta, vicepreședinte la Direcția Marilor Contribuabili.