Polițistul care a încercat să intre peste Gheorghe Dincă oferă detalii ce clarifică modul în care s-a operat în cazul crimelor din Caracal, scrie antena3.ro.

„Am acceptat să intru în direct nu pentru a mă disculpa sau a învinovăți pe cineva, ci din datorie morală față de familiilor victimelor și a opiniei publice care trebuie să știe ce s-a întâmplat.

De aproximativ trei luni am fost împuternicit adjunct șef IPJ Olt, iar lucrurile au stat altfel. Am fost informat de dispariția Alexandrei, cercetările fiind efectuate de poliția municipiului Caracal. Am spus ca șeful investigațiilor criminale să alcătuiască o echipă complexă și să meargă la fața locului pentru a efectua cercetări împreună cu Poliția Caracal.

Am plecat ulterior către Slatina, iar împreună cu celălat adjunct ne-am îndreptat spre Caracal. Am vorbit la sediul poliției despre stagiul cercetărilor și am discutat cu domnul procuror Vasilescu Liviu din cadrul DIICOT, serviciu teritorial Craiova. Între timp am încercat să iau legătura cu mai multe persoane din Caracal, cu scopul de a mă informa despre un BMW, argintiu, identificat de colegi, ca ar fi posibil suspect.

Sub coordonarea procurorilor DIICOT s-a convenit să acționăm în trei locații din comuna Redea, amplasate în imediata apropiere a municipiului Caracal. În urma perchezițiilor pe care le-am efectuat nu am reușit să identificăm probe. Menționez că am intrat cu mandat de percheziție la toate cele trei locații.”, a spus Nicola Alexe, fost șef adjunct IPJ Olt.