Joi, s-a primit un email de la secretariatul LIBE, comisia la care se ajunge cu subiectul procurorului general european după votul din comisia anterioară, în care se precizează că în data de 26 februarie, marți, ora 12.00, va fi un vot în comisie LIBE care să hotărască dacă procurorul șef va fi votat de membrii comisiei sau va fi votat la nivelul coordonatorilor. Informația a fost prezentată în exclusivitate de Mihai Gâdea, la „Sinteza zilei”.

„Se pune în discuție că votul nu poate fi doar la nivelul coordonatorilor, adică să se rămână la ultima decizie sau nu, ultima decizie fiind că votul este exclus. Dar, probabil că frământările și disputele sunt mult prea ample”, a spus Mihai Gâdea.

Maria Grapini afirmă că este o mare tensiune la Bruxelles pe acest subiect.

„Noi, cei 10 eurodeputați români din S&D, am făcut mai multe scrisori pe care le-am transmis colegilor din Parlamentul European în care am prezentat situația, după că doamna Monica Macovei trimisese o scrisoare aberantă în care spunea tot felul de neadevăruri despre România.

Noi am spus că este bine să informăm corect ce se întâmplă. Am cerut, pe de o parte să se voteze în comisie, pe de altă parte să se voteze și în Parlament”, a declarat Maria Grapini, la „Sinteza zilei”.