Scor final: 6-3, 6-7, 3-6

Partida Bianca Andreescu – Simona Halep din cadrul primei runde a grupei violet a Turneului Campioanelor s-a disputat luni, 28 octombrie. Simona a întâlnit-o pentru prima dată pe jucătoarea canadiancă de origini române.

Bianca Andreescu o consideră pe Halep un adevărat model și recunoștea înainte de meci că are emoții.

Înainte de partidă Simona Halep era văzută cu șansa a șaptea la câștigarea turneului, în timp ce Bianca Andreescu este cotată de specialiști cu șansa a doua. Simona a venit însoțită de Darren Cahill deși reluarea colaborării fusese anunțată abia pentru începutul anului viitor.

Partida a început cu un break din partea Biancăi Andreescu, care și-a adjudecat game-ul cu numărul trei. Halep a răspuns imediat obținând break pe serviciul canadiencei și astfel scorul a revenit la egalitate, 2-2. Andreescu a reușit încă un break pentru scorul de 4-3 și al treilea la scorul de 6-3, adjudecându-și astfel primul set.

Primul break din setul doi a fost făcut de Halep în game-ul cu numărul trei, scorul devenind 1-2. Andreescu a restabilit imediat egalitatea la 2-2. Simona nu s-a lăsat și a obținut un nou break, scor 2-3. Canadianca a restabilit egalitatea la 4-4.

Setul doi a ajuns la tiebreak iar Simona Halep a reușit să câștige setul cu scorul de 6-7.

Setul trei debutează cu un break al Biancăi Andreescu pentru scorul de 2-1. Simona revine și restabilește egalitatea, 2-2, după un game patru foarte disputat. Halep obține un nou break pe serviciul adversarei pentru scorul de 2-4. Canadianca reduce din handicap imediat și obține break pentru 3-4. Setul trei este însă în favoarea Simonei până acum și reușește un nou break, al treilea din acest set, pentru scorul de 3-5 și urmează la serviciu pentru câștigarea partidei.

Simona Halep câștigă ultimul game pe propriul serviciu, setul trei și partida, cu scorul final de 6-3, 6-7, 3-6!

Halep a declarat după meci că este cam obosită după lupta destul de grea împotriva câștigătoarei de la Wimbledon, Bianca Andreescu, dar va fi pregătită pentru următoarea partidă. Simona a ținut să mulțumească celor care au susținut-o și a observat multe steaguri ale României în tribune.