Poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală în cursul zilei de azi, pentru infracţiunile de fals intelectual şi uz de fals. Aceștia au aflat că viceprimarul unei comune din Vaslui a murit, fiind diagnosticat cu COVID-19. Totuși, chiar dacă în spaţiul public au apărut informaţii conform cărora bărbatul ar fi fost vaccinat, familia a recunoscut că acesta ar fi avut de fapt un certificat fals de vaccinare anti-COVID.

„În urma apariţiei în spaţiul public, în mediul online, a unui material de presă referitor la decesul unui bărbat din judeţul Vaslui, în cursul zilei de ieri, 29 oct 2021, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui s-au sesizat din oficiu şi efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au produs aspectele prezentate”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Bogdan Gheorghiţă, potrivit news.ro.

Surse judiciare spun că ar fi vorba de fostul viceprimar al comunei Drânceni, Lucian Lăcătuşu, decedat în noaptea de joi spre vineri, în secţia ATI COVID a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui.

Acesta a ajuns în stare foarte gravă la spital, după ce a stat acasă zile întregi de la contractarea virusului. Jurnaliştii au scris că bărbatul apare în documentele autorităţilor ca fiind vaccinat, din luna mai, cu serul Johnson&Johnson, însă rudele acestuia ar fi recunoscut, în faţa medicilor, că în realitate nu primise vaccinul respectiv. În urma dezvăluirilor, a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual şi uz de fals.

Cine a fost Lucian Lăcătușu

Sursa: libertatea.ro

Lucian Lăcătușu, viceprimarul comunei Drânceni din județul Vaslui. Bărbatul în vârstă de 43 de ani era un om perfect sănătos, sportiv şi nefumător, spun apropiaţii. Bărbatul și-a anunțat colegii din primărie că se simte rău în urmă cu aproape trei săptămâni, pe 10 octombrie. Testul a relevat faptul că era infectat cu noul coronavirus. Din păcate, viceprimarul din Drânceni s-a tratat la domiciliu, iar starea sa s-a înrăutăţit după zece zile în care a stat acasă, scrie Libertatea.

“Suntem în stare de șoc. Nu ne vine să credem. (…) Vestea morții lui ne-a bulversat”, spun apropiații.

Fost vameș la Punctul de trecere a frontierei Albița, Lucian Lăcătușu era implicat şi în activitatea sportivă din zonă, ca preşedinte al unei asociaţii de fotbal. La ultimele alegeri locale, el a decis să se implice şi în administraţia locală, fiind ales consilier local în comuna Drânceni. Mai apoi, a fost votat viceprimar în aceeaşi localitate.