Medicul a scris pe pagina sa de Facebook că oricine poate lua un paracetamol cu 15-20 de minute inainte și va avea o temperatură normală atunci când este măsurată la intrarea în clădirea respectivă. De asemenea, Adina Alberts mai punctează faptul că starea febrilă nu înseamnă neapărat COVID-19, ci poate fi o cu totul altă cauză.

„DEGEABA SE IA TEMPERATURA LA INTRAREA ÎN MAGAZINE.

Mă scuzați dar voi fi foarte directă. E o prostie să verifici temperatura oamenilor care intră în diverse clădiri/ magazine/ birouri.

Și nu pentru că ar fi nocivă tehnologia minim invazivă bazată pe raze infraroșii (exact ca la telecomandă), deși eu nu mi-aș lasă niciodată copilul în bătaia telecomenzii… Mă rog, asta este altă discuție pentru că dacă ți se ia temperatura în acest mod, de 10 ori pe zi, vreo câteva sute de zile la rând, nu mai e chiar un nimic.

Dar revenind…

Dragii mei, o pastilă de paracetamol sau aspirină va scădea o eventuală temperatură mai mare, către valori normale, în 15-20 minute.
Plus că starea febrilă ar putea avea atâtea alte cauze, altele decât COVID-19.

Dar, oricare ar fi cauza febrei, ce l-ar împiedica pe un bolnav febril, altceva decât lipsa de chef, să ia un paracetamol și să iasă la shopping, dacă așa ar vrea mușchiul lui?!?

Nimic!

Copiem toate “prostiile” internaționale, le aplicăm aiurea, nu judecăm, nu gândim, parcă am fi niște idioți…”, scrie medicul Adrina Alberts pe Facebook.