Ministrul Mediului, Costel Alexe, a făcut marți precizări surprinzătoare legate de starea pădurilor din România.

Alexe a insistat asupra faptului că nu există o catastrofă ecologică în România, că dimensiunea tăierilor ilegale nu este atât de mare pe cât se prezintă pe unele canale și cp avem de fapt de-a face cu o uriașă campanie de fake news, pe rețelele sociale.

”Campanie de fake news”

”Am ajuns la o stare de dezinformare publică în care orice camion care transportă lemne în România a ajuns să fie acuzat că e transport ilegal.

Orice informație oferită de Ministerul Mediului este considerată o protejare a mafiei care taie lemne.

Este o adevărată campanie de fake news pe Facebook și în România nu are loc nicio catastrofă ecologică, nu are loc o tăiere necontrolată a pădurilor”, a susținut Costel Alexe, în cadrul unei conferințe de presă.

”Avalanșă de mesaje toxice”

Aveam de-a face cu ”o avalanșă de mesaje toxice pentru a induce ideea de catastrofă”, ceea ce nu este adevărat, a precizat ministrul.

”Aș vrea să îi asigur pe toți cei de acasă că sunt și voi rămâne un om de bună credință și voi face tot ce pot ca să protejez pădurile din România.

Vreau să precizez că în 2020 niciun tren cu buștean nu a fost  fost exportat din România, nici către țări din Uniunea Europeană, nici către alte țări”, a completat Costel Alexe.

Ieșirea publică a Ministrului Mediului a survenit după ce, în ultima perioadă, rețelele de socializare au fost pur și simplu inundate cu filmări care prezintă o mulțime de transporturi de masă lemnoasă brută, cu camioanele, cu trenuri și chiar cu barjele, pe Dunăre.