Avocatul lui Ioan Niculae susține că a executat deja fracţia de o treime, impusă în cazul deținuților care au vârstă de peste 60 de ani. Aceste declarații au fost susține de Adrian Georgescu, conform G4Media.ro.

Potrivit calculelor, o treime din pedeapsa de 5 ani primită de omul de afaceri înseamnă aproximativ 600 de zile. Acestea sunt considerate deja executate în urma contopirii ultimei pedepse cu prima, cea din dosarul „Mită la PSD” a explicat avocatul.

„La momentul la care va încarcerat, probabil dosarul său va fi luat în discuție de comisia de liberări condiționate de la penitenciar”, a precizat Georgescu.

Potrivit procedurilor, comisia închisorii își dă ok-ul, ultimul cuvânt îl va avea instanța.

La prima sa încarcerare, Niculae a încercat de 4 ori să obțină eliberarea mai devreme. Tribunalul Dâmbovița, cel care a admis cererea omului de afaceri, a ținut cont inclusiv de comportamentul său în spatele gratiilor, dar și de cele 5 cărți pe care le-ar fi scris în perioada detenției.

Imagini cu Ioan Niculae în cătușe

Trebuie amintit că Ioan Niculae a ajuns vineri în România cu o cursă aeriană care a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni. El a fost așteptat de poliție și dus imediat spre penitenciarul unde va trebui să își ispășească pedeapsa. Niculae, care a mai ispășit o pedeapsă cu închisoarea într-un alt dosar de corupție, a fost în Italia pentru tratament medical.

Ioan Niculae a fost condamnat joi la 5 ani de închisoare în dosarul Interagro. Decizia este definitivă. Ea nu mai poate fi atacată.

De altfel, jurnalistul Vitalie Cojocari a dat pe Facebook, primele imagini cu omul de afaceri scos în cătușe din aeroport.

“Milionarul a ajuns în România cu o companie low cost. Venea din Italia, unde se trata după ce fusese infectat cu Covid.

A fost încătușat imediat după aterizare și dus direct la penitenciar unde ar urma, teoretic, să stea în pușcărie 5 ani! Ar putea sta însă mai puțin”, a scris acesta