Rareş Bogdan, europarlamentar şi prim-vicepreşedinte al PNL, a declarat luni că Dan Nica şi Rovana Plumb, adică propunerile PSD pentru poziţia de comisar european, nu au nicio şansă la Bruxelles. Cele două propuneri sunt inacceptabile pentru o ţară membră UE, spune Rareş Bogdan, având în vedere că cei doi au fost urmăriţi penal.

„În această dimineață am primit informații extrem de importante de la Bruxelles legate de cele două candidaturi pe care România le-a propus pentru poziția de comisar european. Informațiile sunt extrem de grave atât pentru constituirea Comisiei, dar și pentru imaginea României, pentru că șansele ca unul dintre cei doi, Rovana Plumb și Dan Nica, să ajungă comisar european sunt egale cu zero.

Mai mult, în acest moment, România este singura țară care a făcut propuneri inacceptabile.

O somăm pe Viorica Dăncilă, încă premier al României, să facă alte propuneri acceptabile, pentru Bruxelles și România, care să întrunească votul majorității. Sunterm convinşi că nu s-a consultat pentru aceste două propuneri cu președintele Iohannis. Este foarte important să aibă o discuție cu Iohannis vis-a-vis de această propunere”, a precizat, luni, Rareş Bogdan.