Rareș Bogdan a făcut anunțul care zguduie clasa politică. Europarlamentarul PNL a transmis un mesaj cheie, care i-ar putea schimba cariera politică. Asta pentru că printre numele de miniștri în Guvernul Ciucă se află și varianta ca Rareș Bogdan să conducă Apărarea. Este o chestiune de câteva zile până când se va vedea dacă lucrurile vor sta sau nu așa pentru prim-vicepreședintele PNL.

Rareș Bogdan a anunțat că, până sâmbătă seara, Nicoale Ciucă va depune la Parlament programul de guvernare și lista cu miniștrii cabinetului.

„Până sâmbătă seara va depune programul de guvernare și lista cu miniștri. Este un moment greu pentru România și orgoliile nu-și au locul. Nu a exist o discuție pe guvern paritar, să intre cu PSD, nu s-a pus problema de portofolii. PNL nu ia în considerare un guvern cu PSD”, a spus prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan.

La fel de categoric a venit și mesajul lui Nicolae Ciucă. Acesta a spus că își va juca șansa până la capăt.  Premierul desemnat va prezenta programul de guvernare și lista nominală a miniștrilor sâmbătă seară.

„Sâmbătă seara depunem programul de guvernare și lista nominală a miniștrilor din cabinet urmând ca, săptămâna viitoare, în funcție de programul stabilit să intre în Parlament spre aprobare.”, a transmis Nicolae Ciucă. El a spus că nu are de gând să-și depună mandatul în Parlament.

Nicolae Ciucă merge mai departe: Îmi voi juca șansa

„Îmi voi juca șansa până la capăt”, a punctat Nicolae Ciucă.

În timp ce premierul desemnat vrea să încerce până în ultima clipă să facă un Guvern, cel interimar, respectiv Florin Cîțu s-a răzgândit din nou. El ar vrea acum să refacă Coaliția cu USR. Cîțu a fost categoric în ceea ce privește PSD, însă: nu îi dorește la guvernare.

„Încă se negociază cu PSD și USR. Eu sper să mai avem azi o discuție, știu că domnul Nicolae Ciucă a mai avut azi o discuție cu PSD și USR. PNL este în spatele domnului Ciucă. PSD a spus anul acesta de multe ori că ei nu vor la guvernare, eu nu înțeleg pretextele de a primi minstere. Eu cred că nu vor să negocieze nimic și încearcă să forțeze nota cu astfel de discuții. Nu se poate reface USL.

Trebuie să fie o discuție cu cei de la USR, domnul Nicolae Ciucă are mandat să negocieze cu USR. Trebuie să discutăm bărbătește, față în față. Sigur că pot reveni la guvernare”, a declarat, miercuri, preşedintele PNL, Florin Cîțu.