Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a eliberat de sub gaj un numar de 28.361 actiuni prin care cumparatorul, Asociatia salariatilor Rami – Dacia, a garantat integral realizarea infuziei de capital de lucru in valoare de 1.023.000 euro, obligatie asumata prin contractul de vanzare-cumparare semnat anul trecut, informeaza un comunicat remis redactiei.

Potrivit AVAS, pana in prezent, toate celelalte clauze contractuale asumate de cumparatorul societatii au fost respectate integral. Conform contractului de privatizare, cumparatorul a transmis AVAS Certificatul intocmit de auditorul financiar Riff Audit Financiar Bucuresti privind realizarea pana la scadenta din 10.04.2007 a obligatiei referitoare la realizarea infuziei de capital.

Intregul pachet de actiuni al societatii a fost vandut de AVAS la sfarsitul anului trecut catre Asociatia Salariatilor in cadrul unei tranzactii de 8.425.528 care presupunea plata sumei de 4.572.528 de euro pentru pachetul de actiuni reprezentand 100% din capitalul social si aproximativ 4 milioane de euro in investitii.

 

Societatea Rami – Dacia este unicul producator de diamante sintetice din Europa de Sud-Est.

 

Sursa: Capital 22 Iunie 2007

Te-ar putea interesa și: