Un șofer a rămas fără permis de conducere timp de cinci luni

Rămâi pe loc fără permis de conducere, dacă faci așa ceva!

Un bărbat de 37 de ani a fost surprins de polițiști circulând pe DN 59, între Timișoara și vama Moravița, în direcția Serbiei, cu o viteză de 194 de kilometri pe oră, depășind cu 94 de kilometri pe oră limita admisă. Deși nu a oprit la semnalul polițiștilor, acesta a fost identificat ulterior. Drept urmare, șoferului i-a fost suspendat permisul de conducere pentru o perioadă de cinci luni.

„La data de 25.05.2024, poliţiştii oraşului Deta – Formaţiunea rutieră, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe DN 59, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, care circula dinspre localitatea Deta înspre Voiteg şi care ar fi fost înregistrat de aparatul radar, cu viteza de 194 km/h (+94 km/h). Conducătorul auto nu s-a conformat semnalului regulamentar de oprire efectuat de către poliţiştii, acesta continuându-şi deplasarea”, a transmis, luni, IPJ Timiş.

În urma verificărilor, polițiștii au reușit să identifice conducătorul auto, un bărbat de 37 de ani. Acesta a fost sancționat contravențional conform prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 Rep., iar ca măsură complementară, i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 150 de zile.

Mai multe accident rutiere au avut loc luni, 27 mai 2024

Un accident rutier în care au fost implicate două TIR-uri a avut loc luni, 27 mai, pe DN25, în localitatea Piscu din județul Galați. La fața locului s-au înregistrat scurgeri de ulei hidraulic, iar traficul este complet blocat, informează ISU Galați. Nu au fost raportate victime în urma evenimentului. Un echipaj de la Garda de Intervenție Pechea asigură măsuri PSI pentru scurgerile de ulei hidraulic în curba de la intrarea în localitatea Piscu. De asemenea, un echipaj de la SVSU Piscu și Direcția Drumuri au fost mobilizate. Cele două autotrenuri implicate în accident au blocat complet DN25.

Polițiștii Biroului Rutier Sibiu a intervenit la un accident produs pe strada Europa Unită, în municipiul Sibiu. Un sibian de 38 de ani, care conducea o motocicletă, nu a acordat prioritate la ieșirea dintr-o parcare și a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 27 de ani, din județul Gorj. La fața locului au ajuns de urgență un echipaj SMURD cu medic și motocicleta SMURD pentru a-i acorda motociclistului primele îngrijiri. Acesta a fost transportat la UPU Sibiu, suferind un traumatism la nivelul membrului inferior. În zonă nu sunt anunțate probleme majore de trafic.