Raluca Turcan a precizat într-o postare pe pagina personală de facebook că susține acordarea stimulentului de risc pentru angajaţii din domeniul asistenţei sociale şi comunitare care au fost izolaţi la locul de muncă în perioada stării de urgenţă.

Totodată, ea a mai menționat că i-a asigurat deja pe reprezentanţii CNSRL că Ministerul susțin acordarea unui astfel de sprijin în cazul personalului din asistenţă socială izolat la muncă în starea de urgenţă.

„În ceea ce priveşte acordarea stimulentului de risc pentru personalul din domeniul asistenţei sociale şi comunitare implicat în îngrijirea persoanelor vulnerabile pe perioada pandemiei, i-am asigurat pe reprezentanţii CNSRL că ministerul susţine acordarea acestuia pentru angajaţii care au fost izolaţi la locul de muncă în perioada stării de urgenţă, cu posibilitatea decontării acestei sume din fonduri europene”, a precizat Raluca Turcan.

Raluca Turcan, despre Legea salarizării

În aceași postare, ministrul Muncii a vorbit și despre primele modificări la Legea salarizării personalului din sistemul public. Potrivit ministrului, acestea îi vor viza pe angajaţii cei mai dezavantajaţi din punct de vedere al riscurilor profesionale.

„Legea salarizării personalului plătit din fonduri publice şi acordarea stimulentului de risc pentru personalul din domeniul asistenţei sociale şi comunitare pe perioada stării de urgenţă sunt principalele subiecte pe care le-am abordat în cursul întâlnirii de astăzi cu reprezentanţii CNSRL Frăţia. Grupul de lucru constituit în cadrul Ministerului Muncii a început deja să contureze primele propuneri de corectare a legii. În etapa următoare, proiectul va intra în dezbatere cu toate categoriile socio-profesionale vizate.

Varianta care va integra observaţiile partenerilor noştri de dialog va fi ulterior trimisă către Parlament şi supusă dezbaterilor. Tocmai în ideea eliminării inechităţilor din sistemul public de salarizare, primii beneficiari ai modificărilor la lege vor fi categoriile profesionale cele mai dezavantajate din punctul de vedere al veniturilor şi riscului muncii prestate”, a notat Raluca Turcan.

În același timp, ministrul Muncii a mai transmis un mesaj sindicaliştilor. Acesta precizează că legislaţia salarizării şi a pensiilor trebuie să creeze predictibilitate inclusiv pentru stat.

„Nu în ultimul rând, le-am transmis reprezentanţilor sindicatelor convingerea mea că legislaţia în materie de pensii şi salarii, pe care încercăm să o reaşezăm acum pe principii de echitate, trebuie să creeze predictibilitate atât din punctul de vedere al beneficiarilor, cât şi al statului.

Am mai stabilit împreună să avem întâlniri periodice pentru a discuta subiectele de interes pentru diferitele categorii de angajaţi, precum şi măsurile şi proiectele iniţiate de Ministerul Muncii”, a încheiat Raluca Turcan.

Sursă foto: Facebook Raluca Turcan