Raluca Turcan, noul ministru al Muncii, și-a adus la minister o bandă de alergare, dar şi mai multe lucruri din fostul birou de la Palatul Victoria.

Ministrul Turcan a confirmat, miercuri, pentru Antena 3, că şi-a adus acea bandă de alergare care a fost montată noaptea trecută în baia ministerului, deoarece are nevoie să facă sport. Aceasta a motivat această decizie prin faptul că munceşte câte 16 ore pe zi la minister şi vrea să fie în formă și sănătoasă. De asemenea, ministrul a avut montată acea bandă de alergare şi în Palatul Victoria, timp de un an, cât a fost vicepremier al României în Guvernul Orban.

De altfel, fostul consilier al Ministrului Muncii, Cristian Vasilcoiu, a criticat dur acest aspect, punctând că „pensiile, salariile și alocațiile să mai aștepte”.

„Înțeleg ca ziua de azi de la Ministerul Muncii a fost una încărcată: angajații au fost nevoiți să care zeci de cutii cu efecte personale ale Ralucăi Turcan, aduse cu un camion de la Guvern, de la fostul cabinet de vicepremier, în minister, inclusiv o bandă de alergat, la care au montat vreo 4 ore!

Pensiile, salariile și alocațiile să mai aștepte! Raluca are de alergat pe bandă!”, a scris fostul consilier într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Calendarul plății pensiilor pe 2021

În acest context însă, Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a scris pe Facebook că, împreună cu reprezentanţii Casei Naţionale de Pensii, va anunţa în cursul zilei de miercuri calendarul plăţii pensiilor pe anul 2021.

„Discuţia pe care am avut-o astăzi la Casa Naţională de Pensii Publice mi-a oferit garanţia că anul viitor vom porni intens demersurile pentru îmbunătăţirea legislaţiei, că vom eficientiza activitatea acestei instituţii şi că serviciile oferite beneficiarilor vor fi mai prompte şi de calitate. Astfel, împreună cu Casa Naţională de Pensii, voi anunţa în cursul zilei de mâine calendarul plăţii pensiilor pe anul 2021, astfel încât toţi pensionarii să ştie clar în ce zi a lunii urmează să îşi primească banii”, a notat Raluca Turcan, pe propria pagină de Facebook.

Potrivit acesteia, reprezentanţii Casei Naţionale de Pensii se vor implica şi în comisia interinstituţională pe care a iniţiat-o în prima sa zi de lucru la minister şi care va pregăti Legea pensiilor, astfel încât „să eliminăm inechităţile din sistem”.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin