Raiffeisen Bank a majorat dobânzile la depozitele în lei pentru persoane fizice

În prezent, cea mai mare dobândă în lei, plătită de către Raiffeisen Bank, este de 7% pe an pentru depozitele cu scadenţa de doi ani. Menționăm că oferta de economisire pentru persoane fizice a Raiffeisen Bank este disponibilă în aplicaţiile digitale Raiffeisen Smart Mobile şi Raiffeisen Online.

Pe lângă depozitele standard, pe termen de 3 luni, 12 luni şi 24 luni, clienţii pot opta şi pentru Flexidepozit – depozit la termen de 6 luni, produs care permite alimentări ulterioare multiple şi o retragere parţială, în caz de nevoie, scrie într-un comunicat de presă emis de către Raiffeisen Bank.

„Continuăm acţiunile noastre de consiliere şi încurajare a clienţilor pentru a-şi crea o rezervă financiară sănătoasă, să-şi îmbunătăţească obiceiurile de a economisi pe termen scurt, mediu sau lung, în funcţie de planurile lor. Din acest motiv, am reintrodus în oferta noastră şi depozitele în lei pe 3 luni, cu o dobândă de 5,50% pe an.

Prin adaptarea rapidă a ofertei noastre de depozite, ne-am propus să reducem impactul negativ pe care îl are inflaţia în creştere asupra disponibilităţilor clienţilor noştri”, a declarat marți Cătălin Munteanu, director executiv Aria Persoane Fizice de la Raiffeisen Bank.

Menționăm că, în prezent, Indicele ROBOR la trei luni se apropie de valoarea record înregistrată în urmă cu mai bine de zece ani.

Indicele ROBOR la trei luni se apropie de o valoare record

Potrivit datelor centralizate de BNR, Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, și-a continuat ascensiunea și în cea a de a doua zi a acestei săptămâni.

Astfel că, marți dimineața, Indicele ROBOR la trei luni a ajuns la 7,56% pe an, spre deosebire de 7,51% pe an, valoarea înregistrată în cursul zilei de luni. Menționăm faptul că, dacă trendul ascendent va continua, sunt șanse mari ca acest indice să depășească cea mai mare valoare înregistrată la data de 7 mai 2010 (7,81%).

Trebuie subliniat faptul că valoarea Indicelui ROBOR este influențată de dobânzile de politică monetară, dar și de inflație. Astfel că, de la debutul războiului din Ucraina și până acum, având în vedere și situația economică, acesta a continuat să crească.

Amintim că la începutul anului, înainte de debutul conflictului militar din Ucraina, Indicele ROBOR la trei luni era de doar 3,02% pe an, adică aproape jumătate din valoarea înregistrată astăzi.

De altfel, Indicele ROBOR la șase luni, care este utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a crescut și el. Acesta a ajuns la 7,70% pe an, spre deosebire de valoarea de 7,66% pe an, înregistrată în cursul zilei de luni.