Pandemia de coronavirus face ravagii în România. Aproape în fiecare zi, cei de la Grupul de Comunicare Strategică anunță peste o mie de cazuri noi de infectări.

Rafila dă cea mai proastă veste!

În acest sens, șeful Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, dă cele mai proaste vești. Acesta nu este de acord cu predicțiile legate de valul doi al pandemiei, dar trage un semnal de alarmă. Peste doar câteva zile, vor fi mari probleme.

România a mai renunțat la anumite restricții, iar copiii vor merge la școală, factori care ar putea duce la creșterea numărului de cazuri. ”Pentru mine, chestiunea cu valurile nu a fost relevantă de la început. Urmăresc un trend, la un moment dat, a început să scadă.

La sfârșitul stării de urgență, eram într-o situație de confort din punct de vedere al numărului de cazuri noi, aveam în jur de 150 de cazuri noi pe zi, deci foarte puțin, în momentul de față se pare că cifrele s-au multiplicat cu 10 și chiar dacă se pare că situația este stabilizată, avem această medie de circa 1200 de cazuri zilnic, eu observ că România continuă să fie pe unul dintre primele locuri din UE, avem un număr important de cazuri la ATI și de decese și toate repornirile de activități vor influența, cu siguranță, numărul de cazuri noi.

Important este ca această influență să nu fie mare și să convingem oamenii că măsurile de protecție individuală sunt răspunsul la creșterea cazurilor, ei fiind singuri care pot influența trendul și modul în care se comportă în comunitate și acasă.” a spus prof. dr. Alexandru Rafila, conform dcnews.ro.

De asemenea, pe lângă numărul mare de cazuri zilnice descoperite, România se confruntă și cu un număr mare de pacienți în stare gravă, internați la Terapie Intensivă, dar și cu zeci de persoane decedate în fiecare i din cauza COVID-19.