Raed Arafat se implică personal în campania de vaccinare. Șeful DSU a participat la imunizarea localnicilor din mediul rural, în cadrul lansării unui centru mobil de vaccinare.

Inițiativa poate veni și în lumina ultimelor apeluri făcute de Președintele Klaus Iohannis, care a atras atenția asupra faptului că în mediul rural campania de vaccinare nu poate raporta același succes ca în marile orașe.

Prin urmare, Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat sâmbătă, printr-o postare pe Facebook, că a desfășurat acțiunea de transformare și operaționalizare a Caravanei Fii pregătit în centru mobil de vaccinare destinat zonei rurale.

Raed Arafat se implică personal în campania de vaccinare. Autoritățile locale au asigurat sprijinul

”Acțiunea de transformare și operaționalizare a Caravanei Fii pregătit în centru mobil de vaccinare destinat zonei rurale s-a realizat cu sprijinul autorităților locale și implicit prin eforturile susținute ale colegilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Horea’ al Judeţului Mureş, al UPU-SMURD Mureș și al voluntarilor.

În vederea organizării unei bune, eficiente și sigure acțiuni de imunizare cu prima doză de vaccin împotriva COVID-19 a persoanelor din mediul rural, derulată azi în comuna Bălăușeri, au fost operaționalizate 4 fluxuri de vaccinare iar echipa a fost formată din 3 medici, 6 asistenți, 1 registrator medical, 1 asistent social și 9 voluntari, din cadrul UPU-SMURD Mureș și 2 ofițeri, 3 subofițeri, 5 instructori de formare a paramedicilor și 5 voluntari din cadrul programului “Salvator din pasiune”, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Horea al Județului Mureș.

”Au fost imunizate cu prima doză un număr de 150 de persoane”

Primăria comunei Bălăușeri şi voluntarii ISU Mureş asigură mijloace de transport pentru persoanele din satele aparţinătoare, precum şi din comunele vecine.

Șeful DSU, dr. Raed Arafat, alături de colegii dumnealui, a dorit să vaccineze localnicii bucuroși de acesta oportunitate care să le ofere mediul favorabil și sigur către normalitate.

Până la ora 15:20 au fost imunizate cu prima doză un număr de 150 de persoane.”, se arată în postarea DSU.

 

Sursa foto: FB / DSU
Sursa foto: FB / DSU
Sursa foto: FB / DSU
Sursa foto: FB / DSU