Alexandru Rafila, cuvinte de laudă la adresa lui Arafat: Dânsul își face bine treaba

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, deține această funcție de 7 ani, timp în care la putere au fost atât social-democrații, cât și liberalii.

Joi seara, profesorul Alexandru Rafila a declarat, la B1 TV, că acesta își face bine treaba și că este omul potrivit pentru funcția pe care o deține.

„Dânsul își face bine treaba în calitate de coordonator al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), însă este un lucru pe care trebuie să-l discutăm și să-l spunem foarte clar: dacă Ministerul Sănătății are responsabilitate pe sectorul de sănătate, deciziile trebuie să le ia Ministerul Sănătății, nu altă structură guvernamentală”, a declarat deputatul social-democrat, Alexandru Rafila.

Amintim că acesta este în cărți pentru preluarea funcției de ministru al Sănătății, dacă PNL și PSD ajung la un consens în urma negocierilor.

Atribuțiile cu privire la sănătatea publică trebuie restabilite

Alexandru Rafila a mai spus că atribuțiile cu privire la sănătatea publică ar trebui restabilite, subliniind că în acest mod responsabilii pentru succese și pentru eșecuri vor putea fi identificați mult mai ușor.

Deputatul social-democrat a declarat  că în ultimele luni, la Ministerul Sănătății a existat un adevărat haos, reiterând că DSU contribuie enorm la transport și la coordonarea intervenției.

„Faptul că la Ministerul Sănătății a fost un haos nemaipomenit în ultimele 9-10 luni a permis această bicefalie sau chiar multicefalie în ceea ce privește sectorul de sănătate. E clar că DSU are o contribuție esențială la transport, coordonarea intervenției , dar strategia de sănătate publică trebuie făcută de Ministerul Sănătății, pentru că acolo există responsabilitatea. Nu poate altcineva să-ți facă strategia și tu să fii responsabil”, a mai transmis Alexandru Rafila.