La îmbarcarea personalului medical au participat mai mulți oficiali români, precum și ambasadorul Italiei în România: premierul Ludovic Orban, ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, ministrul apărării naționale, Nicolae Ciucă, ministrul sănătății, Nelu Tătaru, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, și ambasadorul Marco Giungi.

În contextul recomandărilor speciale şi a restricţiilor impuse de pandemia cu noul coronavirus, şeful Executivului şi ceilalţi oficiali au fost avertizați de secretarul de stat Raed Arafat că nu respectă distanțarea socială de cel puțin 2 metri.

”Păstrați o distanță semnificativă, de 2 metri, față de celelalte persoane pe care le întâlniți.” – se arată în cele 15 recomandări ale Guvernului privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus.

Cu toate acestea, în aceeași înregistrare VIDEO, premierul Orban nu numai că nu păstrează distanța socială, așa cum i-a recomandat Raed Arafat, dar la un moment dat îl și atinge pe umăr pe ambasadorul Italiei, informează StirileProtv.

De altfel,  ambasadorul Italiei în România, Marco Giungi, și-a început scurta declarație în fața medicilor români care urmau să plece la Milano că îi pare rău că nu îi poate îmbrățișa: ”Ca ambasador al Italiei, chiar aș vrea să vă îmbrățișez. Din nefericire, nu pot să fac asta.”- a spus diplomatul italian.

Nici la Ministerul Educației nu s-a respectat distanțarea socială, marți, în timpul conferinței de presă în care au fost anunțate deciziile privind începerea cursurilor.