Arafat avertizează cu privire la respectarea avertismentelor salvamarilor

Potrivit lui Raed Arafat, valul de morți de pe litoral se datorează oamenilor iresponsabili care intră în apa mării, în ciuda arborării steagului roșu de către salvamari. Arafat a trimis un mesaj aventurierilor, menționând că pun în pericol și viața salvamarilor:

“În momentul în care salvamarul emite un avertisment, pune steagul roșu, înseamnă că este periculos să intri în apele mării. Din păcate, în fiecare an avem această discuție. În fiecare an sunt oameni care încalcă aceste avertizări, nu le respectă și intră. Şi tragediile se repetă (…) Avem trei decese de la un singur eveniment, să zicem, plus doi care au fost duşi la spital, iar în altă locație, tot la Mamaia, avem o persoană care a fost scoasă în stare gravă” a declarat Raed Arafat, potrivit Antena 3 CNN.

Raed Arafat susține că lumea nu înțelege cât de periculos este acest lucru.

“Ce nu înțelege lumea este că nu e vorba de ei numai, este vorba de ceilalți care fug după ei să le salveze viața. Deci ei pun viața salvamarului în pericol. Când vede lumea că sunt unii în apele mării, se încurajează să intre și alții după ei și de fiecare dată repetăm discuția.

Nu este normal să nu se respecte indicațiile salvamarului și cel mai important lucru, salvamarul, dacă se confruntă cu oameni care nu ascultă recomandările, normal că poate să apeleze la forţele de ordine”, a fost declarația lui Raed Arafat.

Vă amintim că luni, 14 august, Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța a anunțat că șapte persoane care se aflau luni în staţiunea Mamaia au fost surprinse, în ultimele ore, de curenţii puternici şi duse în largul mării, iar trei dintre acestea şi-au pierdut viaţa. Este vorba despre trei decese ale unor bărbați în vârstă 34, 43 și 46 de ani.

“La data de 14 august, poliţişti din cadrul Poliţiei staţiunii Mamaia au fost sesizaţi cu privire la faptul că 4 persoane se află în pericol de înec, în apa mării. Cele 4 persoane au fost scoase la mal de scafandrii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea. Trei bărbaţi, de 34 de ani, 43 de ani, respectiv 46 de ani, nu au răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarate decedate”, a anunţat sursa citată.