Raed Arafat vorbește despre introducerea de noi restricții începând cu 1 august! El spune că se va discuta inclusiv politic despre acest lucru.

În același timp, secretarul de stat a menționat posibilitatea adoptării de măsuri diferite în cazul celor vaccinați, față de cei care au refuzat până acum să se vaccineze.

Raed Arafat vorbește despre introducerea de noi restricții. Posibilă hotărâre a CNSU pentru 1 august

Astfel, Directorul Departamentului pentru Situații de Urgență a declarat că, în funcție de evoluția epidemiologică, se va decide ce măsuri se vor lua pentru 1 august.

”Dacă impactul este major pe spitale și pe ATI și crește mortalitatea, abordarea va fi alta”, a spus el, la Digi 24 TV.

”Nu am fost în ședința coaliției și nu am cum să știu ce s-a discutat acolo. Știu că săptămâna viitoare urmează să discutăm o eventuală hotărâre CNSU pentru 1 august, să vedem care vor fi măsurile care rămân la fel, dacă vor fi modificări.

Se va discuta inclusiv la nivel politic care este abordarea. Peste tot, zona politică a discutat măsurile, în toate țările”, a spus Raed Arafat.

”Eu dau ipoteze văzând ce este în alte țări”

”Este clar că dacă începe să crească, și acum foarte multe țări se gândesc la acest aspect, ne uităm la ce impact va avea pe secțiile de Terapie Intensivă. Dacă impactul este limitat, iar vaccinații duc la limitarea impactului, abordarea este una.

Dacă impactul este major pe spitale și pe ATI și crește mortalitatea, abordarea e alta”, a adăugat șeful DSU.

”Asta înseamnă că, da, nu va intra toată lumea într-un restaurant la interior, dar vaccinații și testații vor putea. Sunt măsuri pe care le vedem în Franța sau în Grecia, în unele zone.

Poate să se ajungă la asta, dar să nu se ia că am zis că așa va fi. Eu dau ipoteze văzând ce este în alte țări”, a mai spus el.