„Are frustrarea aceasta deoarece discută cu colegi de la Rahova care au mai fost extrădați din diverse state, în special din Uniunea Europeană și niciunul dintre ei nu a venit fără o decizie a Instanței de extrădare. Ba chiar râd și fac mișto de el”, a declarat fratele lui Radu Mazăre la ieșire din penitenciarul Rahova.

„Statul român a dar curs acestui demers fără a respecta legislația ONU și fără a respecta legislația care există Uniunea Europenă privind dreptul lui de a fi extrădat. Am angajat un avocat de specialitate și vom face demersuri și la instanțele internaționale”, a adăugat Mihai Mazăre.

„Așa cum el stă în închisoare pentru că o instanță a considerat că el a făcut lucruri strâmbe, așa și Radu Mazăre are dreptul să se apere”, a mai precizat Mihai Mazăre.

În privința condițiilor din închisoare, Mihai Mazăre a afirmat că fratele său s-a acomodat foarte bine.

De asemenea, fratelui fostului primar a mai transmis că avocații vor depune plângeri pentru a fi evitate situațiile precum dosarul deschis privind extrădarea din Indonezia a lui Nicolae Popa, în care Laura Codruța Kovesi este inculpat:

”Uite că lucrurile nu au stat așa si s-a descoperit acum. O să facem niste demersuri în Romania și la instanțele internaționale nu pot sa le precizez acum”.

Radu Mazăre este încarcerat în Penitenciarul Rahova, pentru a-și executa pedeapsa de 9 ani cu executare.