Mitingul PSD de la Iași nu a fost loc pe placul jurnalistului Radu Banciu care s-a dezlănțuit pur și simplu în direct. Acesta a comentat diferenţele între summit-ul de la Sibiu şi mitingul PSD din Iaşi.

„Deci aceste divergenţe, să nu ne alarmăm mai mult decât este cazul, specifice politicii oriunde în lume şi cu atât mai mult cu cât ne aşteaptă un set de alegeri. Mă refer la faptul că nu se vorbeşte pe aceeaşi limbă între Sibiu şi Iaşi. La Iaşi, mitingul PSD a fost un miting al oamenilor săraci, al oamenilor dezmoşteniţi, al prostimii în general din România. Elitele se concentrau pe Sibiu şi amărâţii, semi-analfabeţii se întâlneau la Iaşi.

Nici nu trebuia să fie o armonie între cele două discursuri întrucât în politică nimeni nu se înţelege cu nimeni. Nu sunt prietenii în politică şi, evident, între stânga şi dreapta e un joc de-a şoarecele şi pisica. Ele nu se pot înţelege mai ales că miza este să mai prostească odată pe români, şi pe europeni în mod general, odată cu aceste alegeri europarlamentare”, a comentat realizatorul emisiunii Lumea lui Banciu, pe B1 TV.

Circa 20.000 de oameni au fost prezenți la mitingul PSD din Iași, iar alți aproximativ 5000 de oameni au organizat un protest anti-PSD tot în capitala Moldovei.