Potrivit acesteia, ministrul Mediului a lansat astăzi cea de-a XV-a ediție a programelor Rabla clasic și Rabla plus.

”Unul dintre principalele obiective ale Guvernului PSD-ALDE este combaterea poluării și îmbunătățirea calității aerului.
➢ Astfel, Guvernul susține, și anul acesta, programele RABLA care au un obiectiv eminamente de mediu – reducerea poluării aerului provenite din traficul rutier.
➢ Începând de vineri, 12 aprilie, persoanele fizice pot merge la producătorii validați pentru a se înscrie în vederea achiziționării unui autovehicul nou, cu emisii scăzute, în locul celui vechi, poluant.
➢ Tot de vineri, și persoanele juridice care doresc să acceseze programul pot depune dosare de acceptare la Administrația Fondului pentru Mediu.
➢ În anul 2019, suma alocată pentru programul Rabla CLASIC este de peste 320 milioane lei, pentru circa 35.000 de prime de casare, cu posibilitate de suplimentare.
➢ Cuantumul primei de casare este de 6.500 lei.
➢ Condiția ca ITP-ul să fie valabil a fost eliminată, de anul acesta.
➢ Pentru anul 2019, suma alocată pentru finanțarea programului Rabla PLUS este de 93 milioane lei.
➢ În plus, pentru a stimula și mai mult achiziția de vehicule pur electrice sau electrice hiblrid, Administrația Fondului pentru Mediu finanțează cu 90 de milioane de lei achiziția și instalarea de stații de încărcare performante în municipiile reședință de județ.
➢ În premieră, pe lângă cele 27.000 de vouchere alocate beneficiarilor Programului RABLA, prin Fondul de Mediu, Guvernul a suplimentat suma, până la 50.000 de vouchere.
➢ Aflat deja la a 15-a ediție, prin programul Rabla au fost casate peste 550.000 de autovehicule vechi, poluante și au fost achiziționate peste 300.000 de mașini noi, care poluează mai puțin.”, a scris Lia Olguț Vasilescu pe Facebook.