BitDefender QuickScan o este o alternativă sigură la soluţiile tradiţionale de scanare online – scanează rapid sistemele şi compară posibilele tipare de malware şi semnături de viruşi cu baza de semnături mereu actualizată, disponibilă „în cloud”.

O scanare cu Quick Scan durează aproximativ 60 de secunde, deoarece motoarele de scanare sunt localizate pe serverele BitDefender şi componentele locale trimit spre analiză doar elementele relevante din fişierele suspecte, ceea ce asigură o viteză superioară altor scannere online.         

Pe durata funcţionării variantei beta a acestui serviciu, tehnologia BitDefender QuickScan şi-a demonstrat valoarea: din cele  peste 2,3 milioane de calculatoare scanate lunar, BitDefender QuickScan a detectat infecţii la peste 30% dintre acestea. Datorită rezultatelor foarte bune înregistrate la testele beta, BitDefender a integrat tehnologia de scanare în cea mai nouă generaţie de produse de securitate, BitDefender 2011. 

“Majoritatea utilizatorilor consideră că dacă folosesc o soluţie de securitate, atunci sunt protejaţi de orice fel de ameninţare virtuală. Cu toate acestea, în perioada în care a funcţionat varianta QuickScan beta, am descoperit malware la aproape o treime dintre sistemele scanate” a declarat Bogdan Dumitru, Chief Technology Officer al BitDefender.

 Quickscan este disponibil pe Internet, ca add-on la Firefox, extensie pentru Google Chrome, dar şi sub forma unui widget iGoogle. Odată ce a fost instalat, nu durează decât 60 de secunde până când returnează un rezultat sigur despre starea calculatorului.