Testul a arătat că, în medie, 11,6% dintre computerele scanate la nivel mondial cu Bitdefender QuickScan sau cu aplicaţia pentru desktop ’60-Second Virus Scanner’ sunt infectate cu cel puţin un tip virus informatic.

Totodată, studiul relevă faptul că dispozitivele infectate rulează o varietate de sisteme de operare, de la versiuni vechi ale Windows, ce nu mai pot fi actualizate (Windows 2000, căruia i s-a încheiat ciclul de viaţă în iulie 2010), pânâ la Windows 8, cea mai recentă versiune a sistemului de operare al Microsoft. Astfel, numărul de infecţii găsite pe fiecare dintre aceste platforme este proporţional cu cota de piaţă a fiecărei ediţii de Windows.

Potrivit sursei citate, 9,28% dintre computerele ce rulează Windows 2000 sunt infectate, în timp ce Windows XP, pentru care datele nu vor mai fi actualizate începând cu aprilie 2014, este încă folosit masiv şi are o rată de infecţie de 12,8% dintre sistemele scanate.

Pe de altă parte, în cazul sistemelor noi de operare ale Microsoft, 11,47% dintre computerele ce rulează Windows 7 şi o altă soluţie de securitate au fost găsite infectate. În contrast, pe numai 4,59% dintre terminalele cu Windows 8 au fost detectaţi viruşi.

Datele QuickScan au scos la iveală faptul că numărul cel mai mare de computere infectate sunt în India (14,48% din total), România (11,55%), SUA (5,43%) şi Franţa (7,47%).

AGERPRES