Puțini știu, dar Smiley, pe numele Andrei Tiberiu Maria nu are studii superioare muzicale. Acesta s-a născut la Pitești pe 27 iulie 1983 și și-a descoperit pasiunea pentru muzică atunci când avea doar 10 ani.  A absolvit Şcoala Populare de Artă de la Liceul de Arte Dinu Lipatti, secţia chitară clasică, iar apoi surprinzător, a urmat cursurile Facultății de Comerț, de la Academia de Studii Economice.

Smiley a fost un student care nu a creat probleme și și-a finalizat facultatea cu bine. Primul care l-a remarcat ca artist a fost regretatul actor Ioan Gyuri Pascu. Apoi el s-a alăturat trupei Simplu în 2001, din care făceau deja parte CRBL, Omu Negru, Piticu şi Francezu.

În 2008 Smiley își începe cariera solo și se bucură de un succes imens. Ajunge  să aibă un rol într-un serial de pe Pro Tv și să fie cooptat în cele mai de sucees producții TV din România, Românii au Talent și Vocea României.

În anul 2017, el a câștigat din muzică 200.000 de euro, confor calculelor jurnaliștilor de la Libertatea, însă suma de care s-a bucurat este cu mult mai mare, dacă adăugam toate celelalta contracte pe care le are în desfășurare.