La concertele sale din toată țară își face apariția cu o mașină care nu valorează mai mult de 1000 de euro, dar în garaj are mașini care valoreaza 100.000 de euro.

Anul trecut, la începutul lunii august, fotoreporterii Click! l-au surprins pe Ionuţ Dolănescu în timp ce se pregătea să o ducă pe mama sa, Maria Ciobanu, la Festivalul Naţional ”Doina Bărăganului”. Fanii muzicii populare aproape că i-au plâns de milă familiei Dolănescu, gândindu-se că nu se mai fac bani din muzica populară.

În realitate, Ionuţ Dolănescu este pasionat de maşini, în special de jeep-uri, şi are două modele în curtea din Caimatei, acolo unde este vila pe care a primit-o drept moştenire de la celebrul său tată, cântăreţul Ion Dolănescu. Ionuț Dolănescu are un Mercedes roşu înmatriculat în SUA, şi altul negru, în valoare totală de 100.000 de euro.

După opt ani prin tribunale, Ionuț și Dragoș, băieții lui Ion Dolănescu, și-au împărțit averea evaluată la un milion de euro. Și anume: vila din strada Caimatei (evaluată la peste 400.000 de euro), drepturile de autor (estimate la 114.000 de euro), un loc de veci în cimitirul Bellu, un autoturism Dacia Logan, două certificate de proprietate emise de FPP 6 vila de la Sinaia (evaluată la peste 200.000 euro) 1/6 din casa şi terenul din Str. Hagi Dina ( în valoare de 6.000 €), mai multe terenuri în Prahova, Dâmboviţa şi Ilfov. ”Eu am rămas cu casa din Sinaia, cu câteva terenuri, dar şi cu jumătate din drepturile de autor, evaluate, pe 70 de ani, la 114.000 de euro. S-au strâns, într-un cont, în cei nouă ani de la decesul tatălui nostru, suma de 35.000 de euro, din drepturi de autor, pe care o vom împărţi în mod egal. În plus, Ionuţ va trebui să mă despăgubească, în termen de trei luni, cu o diferenţă de 42.000 de euro, mult prea puţin, căci în mod normal ar fi trebuit să-mi dea 200.000”, ne-a spus Dragoș Dolănescu. Ion Dolănescu s-a stins din viață pe data de 19 martie 2009.