PSD nu se poate abține să nu atace Diaspora mai ales după lovitura primită la alegerile prezidențiale. În turul doi, românii din afara granițelor s-au mobilizat într-un număr record și au votat masiv pentru Klaus Iohannis.

Imediat, pesedistul Șerban Nicolae a transmis un mesaj ironic pentru cei din străinătate. El a spus că se așteaptă ca în urmatoarea perioadă să vină câteva milioane de români în țara. Asta, a spus el, pentru că acum avem un Guvern PNL și pentru că, a continuat el ironic, se va revarsa laptele, va fi miere din abudență. „În 2016 nu au avut nororul asta pentru că a ieșit PSD”, a punctat Nicolae.

Declarația acestuia vine după ce Viorica Dăncilă a folosit apelativul „ăștia” pentru a face referire la românii din diaspora. Imediat a spus că regretă și a dat vina pe Iohannis.

„”Am văzut acest mesaj, precum şi alte reacţii venite în urma declaraţiilor de aseară. Înţeleg perfect indignarea pe care o poate genera o asemenea exprimare, DACĂ ACEASTA MI-AR APARŢINE. Din păcate, declaraţia a fost scoasă din contextul în care a fost făcută (o enumerare mai amplă de categorii socio-profesionale, membri sau simpatizanţi ai unui partid sau ai altuia, cetăţeni români din ţară sau din diaspora – toate supuse, în timp, unei încercări de împărţire şi dezbinare din partea actualului preşedinte, la care face adesea referire folosind astfel de termeni). Apelativul «ăştia» a fost folosit anterior de preşedintele Iohannis în declaraţiile publice, făcând referire la «pesedişti»”, s-a apărat atunci Dăncilă.