Conform celor scrise de Vergil Chițac pe Facebook, rezultatul alegerilor „arată limpede direcția în care trebuie să mergem”. Acesta a subliniat că „PSD e istorie” în Constanța.

„Dragii mei, ați avut încredere, iar pentru asta vă mulțumesc din suflet. Începând de astăzi, PSD e istorie în orașul nostru. Felicitări tuturor constănțenilor care au ieșit la vot și au transmis un mesaj cât se poate de clar întregii clase politice.

Acest rezultat ne arată limpede direcția în care trebuie să mergem și vă asigur că voi face tot ce ține de mine pentru a ne ține tinerii acasă și a readuce acest oraș acolo unde îi este locul.

Primul pas a fost făcut, iar acum îi chem alături pe toți cei care și-au dorit schimbarea, indiferent de convingerile politice. Începând de astăzi, împreună construim Constanța Puternică!”, a scris Vergil Chițac pe Facebook.

Mesajul lui Stelian Ion pentru Vergil Chițac

Înainte de afișarea rezultatelor, Stelian Ion a susținut că Vergil Chițac nu este demn pentru candidatura sa, motiv pentru care ar trebui să se retragă din cursa electorală. Stelian Ion a spus că Vergil Chițac trebuie să dea explicații constănțenilor cu privire la informațiile apărute în spațiul public în legătură cu afacerile sale imobiliare.

„Modul în care un candidat la Primărie şi-a construit averea şi parcursul politic reprezintă o chestiune de interes public.

Constănţenii au dreptul să ştie, iar domnul Chiţac are obligaţia să le ofere explicaţii şi documente legate de felul în care a reuşit să tranzacţioneze imobilele şi sumele de bani uriaşe despre care a relatat presa.

Faptul că domnul Vergil Chiţac refuză să răspundă clar acestor acuzaţii, aruncând discuţia în derizoriu, este o sfidare la adresa electoratului.

E momentul ca domnul Chiţac să dea dovadă de onoarea militară pe care o invocă atât de des în discursurile sale şi să facă stânga-mprejur. Nu este demn de această candidatură”, a declarat Stelian Ion.