Partidul Social Democrat a încercat să zădărnicească la Bruxelles planurile Guvernului PNL privind alegerea primarilor în două tururi. Parlamentul European a respins însă solicitarea PSD, aşa că acest subiect nu va fi dezbătut în plenul legislativului european.

Informaţia a fost confirmată de doi europarlamentari români, Eugen Tomac (PMP) şi Siegfried Mureşan (PNL).

“Am bătut din din nou PSD în plenul Parlamentului European”

“NUe de la Bruxelles pentru PSD!

PSD a încercat atacarea României în Parlamentul European în urma deciziei Guvernului Orban de a-şi asuma răspunderea pe legea revenirii la alegerea primarilor în două tururi.

Solicitarea de a iniția o Rezoluție împotriva României a fost respinsă ferm. Doar socialiștii și comuniştii europeni au susținut PSD în Parlamentul European”, este mesajul postat de Eugen Tomac pe pagina sa de Facebook.

“Chiar acum am bătut din nou PSD în plenul Parlamentului European. PSD a cerut dezbatere despre România în plenul Parlamentului European sub pretextul că alegerea primarilor în două tururi ar afecta statul de drept din România.

Noi am câștigat, PSD a pierdut. Parlamentul European a respins solicitarea PSD. Am văzut astăzi din nou că pesediștii nu pot obține nimic, nu au credibilitate în Europa și cer lucruri împotriva voinței oamenilor”, a scris şi liberal Siegfried Mureşan pe aceeaşi reţea de socializare.

Joi se depune moţiunea de cenzură

Pe de altă parte, social-democraţii au trimis un mesaj şi Comisiei de Monitorizare a Consiliului Europei, reclamând că modificările aduse legii electorale atât de aproape de momentul alegerilor este „o procedură care încalcă flagrant prevederile Comisiei de la Veneția”. Miercuri, Adunarea Parlamentară a Consiliul Europei a sesizat Comisia de la Veneția cu privire la situaţia din România, în urma reclamaţiilor PSD.

În ţară, social-democraţii, prin vocea preşedintelui interimar Marcel Ciolacu, au anunţat că vor depune, joi, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban pe tema alegerii primarilor în două tururi.