Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că aşteaptă “cu indiferenţă” moţiunea de cenzură pe care PSD urmează să o depună, apreciind că nu crede că acest demers are şanse de succes.

“Aş putea spune că o aştept cu indiferenţă (moţiunea de cenzură – n.r.). În momentul în care am decis să ne angajăm răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi am fost perfect conştienţi că PSD va depune moţiune de cenzură.

În ce ne priveşte pe noi, ne prezentăm cu fruntea sus, ne-am pus mandatul pe masă şi cred că asta arată ceva despre Guvernul PNL pentru a găsi o soluţie pe care o aşteaptă peste 82 la sută dintre cetăţenii români şi anume alegerea democratică a primarilor, cu sistemul de alegere în două tururi”, a afirmat Orban, la Parlament, întrebat în legătură cu moţiunea de cenzură a PSD, notează Agerpres.

El a adăugat că nu crede, după evaluarea sa, că moţiunea nu are şanse de succes.

“Nu cred, sincer, după evaluarea pe care o am astăzi, că moţiunea de cenzură are şanse de succes”, a adăugat prim ministrul.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban va fi depusă joi dimineaţă, a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, preşedinte interimar al PSD.

PSD e pregătit pentru anticipate

Liderul social-democrat a precizat că nu se aștepta ca Ludovic Orban să vină și cu această asumare, în contextul în care CCR a constatat ca fiind neconstituțional acest demers.

Totodată, acesta a precizat că PSD nu va renunța la depunerea moțiunii de cenzură.

“În primul rând, nu mă așteptam ca astăzi premierul să mai vină în fața Parlamentului cu o asumare după o decizie a CCR. Curtea a spus că este ilegal sa vii cu asumări neconstituționale în fața Parlamentului. (…) Mâine dimineață vom depune moțiunea de cenzură”, a spus Maricel Ciolacu.

Întrebat dacă se gândește că, prin trecrea moțiunii de cenzură se poate ajunge la anticipate, Maricel Ciolacu a spus că PSD este pregătit pentru acest lucru.

“Suntem pregătiți, în rest, pentru orice”, a mai adăugat liderul PSD.