PSD e scos din jocul european, cel puțin din perspectiva relației cu preșdintele României, Klauss Iohannis. Niciun reprezentantant al acestui partid, nici măcar președintele Liviu Dragnea sau premierul Viorica Dăncilă, nu au fost invitați la Summitul de Sibiu. Klaus Iohannis îi ignoră pur și simplu.

Nici Viorica Dăncilă, nici ceilalți membri ai Cabinetului nu au fost invitați de Klaus Iohannis la summitul UE, care va avea loc săptămâna viitoare la Sibiu, notează Realitatea.net.

”Președintele președinției rotative este premierul, toți miniștrii asigură președinția la Consilii. Toate rezultatele, 90 de dosare legislative puse pe masă și încheiate arată o muncă titanică din partea guvernului. Mi se pare nepotrivit că tocmai cei care au muncit pentru România si au atras atâtea aprecieri să nu fie invitați la summit”, a declarat Viorica Dăncilă.

Și președintele Senatului a criticat decizia. ”O mare greșeala din partea președintelui. La acest summit sunt prezenți primii ministri si președinții de state. La noi exista particularitate, că Executivul este cel responsabil cu implementarea tuturor deciziilor care se iau la nivel european. Ar fi firesc ca primul ministru sa participe”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.