PSD cere o anchetă cu privire la neglijența Ioanei Mihăilă: O consecință criminală a incompetenței

PSD a trimis un comunicat de presă în care solicită instituțiilor statului să înceapă o anchetă cu privire la neglinjența fostului ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă.

Premierul demis Florin Cîțu a anunțat joi că România a ratat achiziția de teste COVID-19 în valoare de 4,7 milioane de euro deoarece nu a semnat la timp documentul.

În acest context, social-democrații spun că fostul ministru USR trebui să răspundă pentru eșecul care a vulnerabilizat capacitatea României în combaterea transmiterii COVID-19.

PSD: Consecință criminală

PSD notează că multe cazuri noi puteau fi evitate dacă Ministerul Sănătății ar fi folosit banii europeni şi ar fi organizat testarea pe scară largă, pentru identificarea şi izolarea din timp a persoanelor infectate.

În același timp, multe decese recente ar fi putut fi și ele evitate, spune PSD, dacă cei care au fost la cârma Ministerului Sănătății, din partea USR, ar fi achiziţionat din timp medicamentele necesare tratamentului pentru bolnavii COVID-19.

”România a ajuns la o rată uriaşă de mortalitate COVID-19 pentru că pacienţii spitalizaţi nu sunt trataţi împotriva bolii, fiindcă medicii nu au medicamentele necesare!.

Aceasta este o consecinţă criminală a incompetenţei şi indiferenţei miniştrilor USR care nu au făcut nimic pentru a pregăti sistemul medical în faţa mult-anunţatului val patru al pandemiei”, spune PSD.

Minimă decență

Social-democrații mai spun că Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă ar trebui să aibă minima decență să nu mai acuze ”cu aroganţă predecesorii lor din ultimii 30 de ani”.

”Valul patru al pandemiei trebuia pregătit în acest an, nu în precedenţii 30 de ani! Cei doi miniştri trebuie să aibă minima decenţă de a-şi admite culpa şi de a-şi cere public scuze pentru catastrofa sanitară în care au adus România!”, mai transmite PSD.