Klaus Iohannis ar vrea să organizeze un referendum în data de 26 mai, ”pentru că așa nu se mai poate”. Șeful statului s-a declarant nemulțumit de faptul că PSD vrea să adopte OUG care să modifice codurile penale.
Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) intervine pe acest subiect și îi dă o mână de ajutor șefului statului. Organizația non-guvernamentală spune care ar trebui să fie întrebarea adresată românilor. “O întrebare fundamentală pentru România
Conform unui sondaj recent al Centrului de Sociologie Urbană și Regională – CURS, 84% dintre români consideră că s-au produs abuzuri în justiție.
Și tot recent, Presedintele Iohannis a afirmat că este dreptul său „să cheme oamenii să îşi exprime opinia cu privire la chestiuni de interes naţional”, justiția fiind una dintre acestea.
Tinând seama că domnul Președinte Klaus Iohannis a anunțat că intenționează să organizeze un referendum pe tema justiției, având în vedere și intenția sa declarată de a afla opinia românilor despre justiție, Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) propune Președintelui Iohannis următoarea întrebare:
‘Considerați că în România s-au produs abuzuri în justiție?’”, a susținut Facias într-un comunicat de presă.

Citește și Ultima oră! Klaus Iohannis, lovitură dură pentru PSD. Decizie imediată privind referendumul

Trebuie amintit că șeful statului a început consultările pe marginea organizării unui referendum în aceeași zi cu alegerile europarlamnetare. “Este cert. Voi convoca un referendum pentru data de 26 mai, fiindcă aşa nu se mai poate. PSD continuă asaltul la adresa justiţiei”, a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.