Protestul este organizat pe Facebook și va avea loc joi, 5 decembrie, de la 8:30 până la 9:00 în fața Primăriei Capitalei. Oamenii sunt nemulțumiți și își cer drepturile.

„Se spune că oamenii se obişnuiesc cu răul. Ai ajuns acasă de la serviciu şi în apartament e frig. Vrei să îţi faci un duş, dar nu ai apă caldă. În ziua următoare la fel. Şi în următoarea. Cât durează până când umpli cada, gândindu-te că poate se ia şi apa rece? Dar până când îţi cumperi un calorifer electric?

Acum 30 de ani, oamenii erau obişnuiţi cu răul. În fiecare apartament exista o cadă plină cu apă, lumânări pentru când se oprea curentul, butelii de rezervă şi nelipsitul lighean multifuncţional, bun şi la spălatul rufelor şi la spălatul omului. Apoi nişte oameni curajoşi au ieşit în stradă cerându-şi drepturile şi lucrurile s-au schimbat. Dar orice progres poate fi urmat şi de regres”, scriu inițiatorii protestului pe Facebook.

Mii de oameni din Capitală au rămas fără apă caldă și căldură din cauza lucrărilor de reparaţii sau din cauza remedierii unor avarii în reţeaua de termoficare.