Protestatarii au fost duși la Secția 17 de Poliție.

Aceștia au aruncat cu sos de roșii, după ce în urmă cu câteva zile au vărsat vopsea roșie pe scările instituției. Protestatarii au recurs la aceste gesturi, după ce Tudorel Toader a dat o OUG prin care sunt modificate legile justiției.
 
Mai multe persoane, printre care și femei, au fost săltate de jandarmi și duse la o secție de poliție. Marian ”Ceaușescu” s-a plâns că a fost lovit de jandarmi în momentul în care s-a opus să fie ridicat și dus în dubă. Mai mult, el a făcut live pe Facebook, din mașina jandarmilor.

Mai mulți oameni au ieșit în stradă după anunțurile făcute de Tudorel Toader. Protestul fusese anunțat pentru marți, 19 februarie, ora 18:00.

„Guvernul a dat în urma cu puțin timp OUG-ul care subordonează total Justiția, Ministrului Justiției! De altfel, Secția Speciala de Investigare a Infracțiunilor din Justiție devine instituție și iese de sub autoritatea Procurorului General!

Toți la Guvern! Acum!”, se arăta în descrierea evenimentului anunțat pe Facebook.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus că a fost adoptată ordonanţa de urgenţă privind procedura de selecţie a procurorului european din partea României. Pentru această funcție pot candida procurori sau judecători. În urma selecției, va fi trimisă la Bruxelles o listă de trei candidaţi, din care se va alege procurorul european român. Pe timpul ocupării funcţiei, acesta se va suspenda din funcţia deţinută în ţară, urmând să şi-o reia după încetarea mandatului.

Tudorel Toader a anunțat, în ce constă, a doua ordonanță de urgență anunțată, aceasta fiind legată de Institutul Național al Magistraturii. Modificările vizează admiterea la INM, scrie DCNews.