Grupul german de televiziune ProSiebenSat.1 a preluat trustul media suedez SBS Broadcasting contra sumei de 3,3 miliarde de euro, informeaza Associated Press. Compania ce se va crea prin combinarea celor doua va avea drept concurent grupul german media RTL.

 

In urma tranzactiei, ProSiebenSat.1 estimeaza ca veniturilor ii vor creste cu 48%, la peste 3 miliarde de euro, iar profitul ii va creste la 691 de milioane de euro.

ProSiebenSat1 a finantat achizitia prin imprumuturi sindicalizate contractate de la Bank of America, Calyon, Credit Suisse, HypoVereinsbank, JPMorgan, Lehman Brothers, Morgan Stanley si Royal Bank of Scotland. 

SBS a inregistrat venituri de peste un miliard de euro anul trecut si un profit operational de 207 milioane de euro. Compania fusese cumparata in urma cu doi ani de Permira si KKR pentru 2.5 miliarde de dolari.

Noua companie va pastra numele ProSiebenSat.1 Media si va fi al doilea mare furnizor de programe de televiziune din Europa, activ in 13 tari prin 24 de posturi TV, 24 de posturi TV platite si 22 de posturi de radio. Permira si KKR sunt actionarul majoritari si in cadrul grupului ProSiebenSat1.

Sursa: AP 27 Iunie 2007