Darius-Dumitru Meşca, Director General Electrica Furnizare, a declarat: “Lansăm un pachet diversificat de servicii pentru clienții nostri business, prin intermediul cărora aceştia îşi pot optimiza şi chiar reduce consumul de energie, cu impact direct asupra costurilor. Totodată, fiind un furnizor responsabil și conștient de tranziția energetică pe care o traversăm în acest moment, oferim soluții prin care încurajăm folosirea energiei regenerabile, accesibile și curate. De la servicii de optimizare a consumului și audit energetic și până la energie fotovoltaică și mobilitate electrică, specialiștii Electrica Furnizare oferă soluții personalizate, adaptate specificului și consumului fiecărui client în parte”

 

În pachetul oferit clienților instituționali se regăsește și serviciul de auditul energetic. Acesta este un prim pas pentru creșterea eficienței afacerii. Serviciul constă în analiza profilul de consum, identificarea soluțiilor prin care se poate economisi energie, și  propunerea planului de măsuri pentru scăderea consumului de energie. Acest serviciu trebuie efectuat de auditori energetici autorizați de ANRE. Auditul energetic este obligatoriu la fiecare patru ani pentru toate firmele, mai puțin IMM-uri.

 

Viitorul este verde și la Electrica Furnizare. Pentru companiile care doresc să producă energia verde pentru consumul propriu sau o parte, specialiștii Furnizorului  oferă soluții personalizate de instalații fotovoltaice.  Acesta promite, prin noul serviciu lansat, să se ocupe de tot, de la obținerea tuturor avizelor și până la montarea instalației.

Plecând de la creșterea interesului de achiziție de autovehicule electrice, pachetul E-mobility, propus partenerilor business de către Electrica Furnizare, oferă soluții de instalare de stații de încărcare a aestora în municipiile București, Ploiești, Brașov și Cluj-Napoca. Rețeaua urmează să fie extinsă în mai multe județe din țară

 

Costurile cu energia reactivă nu sunt deloc mici, iar echipamentele industriale  pot funcționa ineficient. Specialiștii Electrica Furnizare analizează consumul și pot identifica acele cauze ale costurilor suplimentare.  Există posibilitatea de montarea de echipamente specializate care ajută la reducerea facturii de energie electrică. Acest serviciu urmărește compensarea energiei reactive.

 

La cererea companiilor, în funcție de mărimea acestora și tipul de conexiune la rețeaua de medie tensiune sau  la cea de joasă tensiune, sunt promise soluții de optimizare a costurilor. Din analiza consumurilor și a detaliilor legate de amplasament, identificăm soluțiile de reducere a costurilor cu energia electrică. Specialiștii Electrica Furnizare realizează proiectul tehnic și montează echipamentele astfel încât ulterior să se poată recupera cheltuielile din economiile realizate în viitor.