Primul punct al vizitei a fost lotul 1 al lucrărilor, discuţiile cu reprezentantul constructorului având loc în imediata apropiere a liniei frontierei româno – ungare.

Reprezentantul constructorului a oferit detalii tehnice legate de stadiul lucrărilor, explicându-i primului-ministru faptul că pe şantier, în prezent, lucrează în jur de 100 de utilaje, iar numărul de muncitori va fi, în viitorul apropiat, în jur de 500.

Întrebat de presă în legătură cu intrarea într-un teren care nu a fost expropriat anterior, constructorul a precizat că acest fapt s-a produs din cauza unor probleme tehnice legate de construcţia autostrăzii, premierul Boc solicitând să se găsească soluţii ca toată lumea să fie despăgubită conform legii în aşa fel încât să fie mulţumită.

Lucrările acestui şantier vizează execuţia a 22,18 km din autostrada Nădlac – Arad, valoarea totală a proiectului fiind de 382,959 milioane lei fără TVA, din care contribuţia Uniunii Europene reprezintă 85%.

Data finalizării lucrărilor este de 10 aprilie 2013.

Antreprenorul general al lucrării este asocierea Romstrade SRL împreună cu Monteadriano Engenharia e Construcao SA şi SC Donep Construct SRL.