La dezbaterea publică, coordonată de către secretarul stat din cadrul Ministerului Transporturilor, Maria Magdalena Grigore, au fost prezenţi reprezentanții Băncii Mondiale, primarii şi președinții Consiliilor Județene de pe raza teritorială a viitoarei autostrăzi. 
“Proiectul de autostradă Ploiești – Brașov este compus din două sectoare cu caracteristici de proiectare și construcție radical diferite: sectorul Ploiești – Comarnic (sector de câmpie și deal) respectiv Comarnic – Brașov (sector de deal și munte). Conform calendarului privind implementarea proiectului autostrăzii Ploiesti-Brașov, astăzi, 18 ianuarie 2018 la Bușteni, Ministerul Transporturilor a organizat prima dezbatere publică pe tema Termenilor de Referință pentru evaluarea impactului asupra mediului si impactului social, termeni publicați deja pe site-ul Ministerului Transporturilor din data de 21 decembrie 2017”, conform Ministerului Transporturilor.

Lungimea totală a autostrăzii este de 110 km și are un cost total estimat (MPGT): 1565,4 mil euro. Managementul proiectului autostrăzii Ploieşti-Braşov va fi asigurat printr-o structură a Ministerului Transportului.