AFI Europe, divizie a grupului de investitii Africa-Israel, a semnat pe 26 iulie 2007 pre-contractul pentru achizitionarea unui teren cu o suprafata de 155.000 metri patrati pentru care va plati 77,5 milioane de euro. Terenul apartine fabricii Laromet, urmand ca aceasta sa-si continue activitatea in locatia respectiva pentru o perioada de un an si jumatate, dupa care va fi relocata intr-un parc industrial. 

Conform directorului general al AFI Europe, Reuven Havar, proiectul va avea drept model unul dintre cele mai scumpe ansambluri rezidentiale din Israel. Noul cartier va contine intre 4.000 si 5.000 de unitati de locuit, spatii comerciale si zone de recreere. Conform reglementarilor zonale actuale, suprafata totala construita va fi de aproximativ 700.000 metri patrati. 

AFI Europe a mai achizitionat in luna octombrie a anului 2006 un teren in nordul Bucurestiului, in zona Pipera, cu o suprafata totala de 100.000 metri patrati, unde se va construi un ansamblu rezidential ce va cuprinde aproximativ 2.000 de apartamente si de asemenea spatii comerciale. In Bucuresti, concernul mai detine o proprietate ce a apartinut fabricii Inox.

Terenul, cu o suprafata de 17.000 metri patrati, este situat in centrul Capitalei, in apropierea Casei Poporului. Proiectul va dezvolta o zona rezidentiala de lux, incluzand birouri si spatii comerciale. 

In portofoliul companiei exista si un teren de 260.000 metri patrati, situat in comuna Butimanu, unde compania va dezvolta un complex rezidential de vile de lux. De asemenea, se vor investi 50 milioane de euro pentru constructia unui mall in Arad – Arad Palace, care va avea o suprafata inchiriabila de 38.000 mp si a carui finalizare este preconizata pentru primavara anului 2010. Terenul pe care se va dezvolta proiectul, aflat in proprietatea companiei, este situat in centrul orasului Arad si are o suprafata totala de 80.000 de mp. 

AFI Europe, impreuna cu firma NCH, dezvolta in Bucuresti proiectul Cotroceni Park – un centru comercial de amploare ce va contine si un complex de birouri. Acesta va fi situat la intersectia Bd. Timisoara cu Bd. Vasile Milea si va avea o suprafata totala construita de 215.000 metri patrati pentru retail si 130.000 metri patrati pentru birouri.  

Fondurile destinate dezvoltarii de proiecte pe piata romaneasca ale AFI Europe au valoarea de 500 milioane de euro.

 

Sursa: Capital