Dumitru Nancu a exlicat, astăzi, că programul se bucură de mare interes din partea firmelor, iar cifrele actuale depăşesc proiecţiile autorităţilor privind impactul asupra activităţii IMM-urilor, potrivit Radio România Actualități.

„Prin schemă ne-am propus să ajutăm minim 40 de mii de IMM-uri. În acest moment, sunt 47.232 de cereri de către întreprinderile mici şi mijlocii. Noi ne-am propus prin schemă să ajutăm în jur de 150 mii de locuri de muncă. În acest moment, prin datele pe care le avem, ajutăm cam 613 mii de locuri de muncă”, transmite Dumitru Nancu.

Banii trebuie să ajungă la cei care au nevoie

„Este un program necesar, iar interesul de care se bucura ar impune suplimentarea fondurilor actuale, în valoare totală de 15 miliarde de lei – consideră preşedintele Consiliului Naţional al IMM-urilor, Florin Jianu. El cere, însă, implicarea tututor instituţiilor implicate, pentru a evita un risc important”, conform RRA.

„Mesajul întreprinderilor mici şi mijlocii este acea că banii trebuie să ajungă la cei care au nevoie şi asta presupune să ne asigurăm cu toţii printr-un parteneriat solid între bănci, între Fondul de Garantare, că banii ajung la înreprinderile mici şi mijlocii, care au, într-adevăr, nevoie în această perioadă şi mai puţin la cei care speculează un program mai favorabil în această perioadă de timp”, spune Florin Jianu.