ANM a spus cum va fi vremea în România. Potrivit prognozei meteo, până pe 1 martie, ne așteaptă o încălzire a vremii. După săptămâna 22 februarie – 1 martie, românii vor avea parte de temperaturi mai scăzute. Acest lucru se va întămpla până pe 8.

După această dată, temperaturile vor fi normale pentru această perioadă.

ANM a spus ce îi așteaptă pe români în următoarele 4 săptămâni.

Astfel, de pe 15 până pe 22 februarie, va fi mai frig. Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în jumătatea estică a țării. Acest lucru se va simți mai ales extremitatea de nord-est. În rest, temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice.

ANM spune ce temperaturi ne așteaptă

În ultima săptămână din februarie, adică între 22 februarie – 1 martie se schimbă totul. Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Va exista o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în sud-vest. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țara. Acest lucru se va întâmpla mai ales în zonele montane din vestul teritoriului.

În săptămâna 1 – 8 martie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă. Acest lucru se va întâmpla la nivelul întregii țări.

Apoi, urmează o nouă schimbare. Cei de la ANM au spus că în săptămâna 8 – 15 martie, temperaturile se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână. Acest lucrub se va întâmpla pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.